Meny
Startsida
Köp datadelar
Hyr din internetbutik här
Produkter/Tjänster
Om oss
Webbhotell
RadioLan
   Drivrutiner
   Info
   Priser
Kontakta oss

Sök domän
Kontrollera om din domän är ledig.
 


Info


RadioLAN är en trådlös bredbandsteknik där datakommunikationen överförs den sista distributionsbiten, det vill säga fram till ditt hus, via radiovågor istället för via kabel. Denna teknik har flera fördelar:

Den ger en hög överföringshastighet.

Den är enkel att distribuera till användarna och går snabbt att bygga upp, vilket är viktigt i dag.

Den har flexibla expansionsmöjligheter. När behovet av bandbredd ökar, vilket det förväntas göra i framtiden, kan utbyggnaden snabbt anpassas efter aktuellt behov och efterfrågan.

RadioLAN-teknik är kostnadseffektiv och lämpar sig bra för glesbygd. Stora geografiska områden kan täckas till en låg kostnad.

Viktigt att det sker någonting NU
Det enda egentliga bredbandsalternativet till RadioLAN är ADSL/Kommun fiber. Det är en mycket bra lösning och kan uppnå höga överföringshastigheter. Men den är ytterst kostsam och det kommer att ta lång tid innan fiber blir verklighet för oss som bor i glesbygd eftersom en kabel måste grävas fram till varje abonnent.

Det är viktigt för Älvsbyn att det sker någonting nu inom bredbandsutbyggnaden! Att vara tidigt ute ger stora fördelar för enskilda personer och för bygden i allmänhet. Att vänta kan leda till att vi ohjälpligt halkar efter i utvecklingen.

Utbyggnad
I Älvsbyn har vi byggt upp ett infrastrukturnät med radiolänkar som täcker centralorten,Korsträsk och Östermalm.

Hur sker uppkopplingen?
En antenn placeras på huset och riktas mot lämplig station. Ett PCMCIA-kort installeras i datorn och de två förbinds via en antennkabel. Efter installation av drivrutiner är det klart att köra. Bor man i flerfamiljshus kan uppkopplingen ske centralt i en punkt i huset och sedan gå via nätverk till varje lägenhet.

Säkerhet
Själva radioförbindelsen kan krypteras om det behövs, vilket innebär att ingen kan "tjuvlyssna" på din uppkoppling. Varje ansluten utrustning har en identitet, och kan vid behov spåras. RadioLAN använder inte så kallade publika IP-adresser ut mot internet, vilket gör att hackers inte kan attackera din dator.

Varför ska jag skaffa RadioLAN?
Redan idag finns det många fördelar med bredband via RadioLAN:

Du får tidigare än med någon annan lösning bredbanduppkoppling i ditt hem.

Du behöver inte längre bli irriterad över att din modemuppkoppling är långsam. RadioLAN erbjuder en överföringshastighet som är snabbare än vanligt modem.

Månadskostnaden är fast oavsett hur mycket du surfar.

Din telefon kommer inte att vara upptagen när någon i familjen är ute på internet.

Du kan utnyttja de tjänster som kräver bredband och en kontinuerlig uppkoppling.

Om du flyttar kan du enkelt ta med dig din utrustning och är alltså inte beroende av att den nya bostaden är fiberansluten.

Du får 10Mb utrymme för egen hemsida.

Du får 5 e-post adresser.

Företag

Företag kan ansluta sig och få bredbandsuppkoppling med RadioLAN. Det finns möjlighet att komplettare med olika åtkomsttjänster. Kostnaden för företag är beroende av servicegrad, vilka tjänster som önskas och hur många anslutningar som behövs. Kontakta oss på ITbyn för information. 


ITbyn AB, Lomtjärnsgatan 13, 1tr Box 94, 942 32 ÄLVSBYN, Tel:0929-555 65, Fax:0929-100 13Kundlogin
Användarnamn:

Lösenord:


Webmail
Till webbmailen


Driftinformation
Driftinformation


Inget rapporterat